Slovenski podjetniški sklad ponovno objavil Vavčer za prenos lastništva.

13
sep

Slovenski podjetniški sklad ponovno objavil Vavčer za prenos lastništva.

Namen in cilj javnega poziva je spodbuditi mikro, mala in srednje velika podjetja (MSP) k izvedbi aktivnosti za pripravo in izvedbo prenosa lastništva z namenom, da se ohranijo delovna mesta, da poslovni subjekt posluje naprej in se poveča njegova konkurenčnost, dodana vrednost oz. prihodki od prodaje.

 Prenos lastništva po tem javnem pozivu pomeni: 

  • bodisi prenos oziroma prodajo večinskega poslovnega deleža v kapitalski družbi,
  • bodisi prenos podjetja (samostojnega podjetnika) na podjetnika prevzemnika v skladu z 72a. členom ZGD-1.

S pomočjo vavčerja lahko podjetja pridobijo subvencijo od 500 EUR do 9.000 EUR  oz. 60 % sofinanciranja upravičenih stroškov aktivnosti vezanih na pripravo poslovnega subjekta na prenos lastništva, neposredno izvedbo prenosa lastništva oz. dvig kompetenc prevzemnikov poslovnih subjektov. 

Postopek pridobitve vavčerja je tudi tokrat hiter in brez stroškov, saj podjetje enostavno vlogo odda v digitalni obliki preko ePortala SPS, ki je dostopen na naslednji povezavi: https://eportal.podjetniskisklad.si/.

Podjetja pa lahko koristijo tudi brezplačno pomoč pri pripravi vloge:

Pri pripravi in oddaji celotne vloge je možno dobiti pri nas, na SPOT Svetovanju JV Slovenija. 

Za vse dodatne informacije glede vavčerja pa lahko kadarkoli pišete tudi direktno na SPS na elektronski naslov vavcer@podjetniskisklad.si

Več o razpisu najdete na spodnji povezavi. 

Vas zanima več o novici ˝Slovenski podjetniški sklad ponovno objavil Vavčer za prenos lastništva.˝? Napišite nam vaše vprašanje ali vstopite v kontakt neposredno.

Bodite obveščeni

Pripravljamo tedenske e-novice, s katerimi obveščamo o najpomembnejših aktivnostih.

Projekt »SPOT Jugovzhodna Slovenija« se izvaja v okviru JR podporno okolje 2023 in je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.