RAZPIS: SK75 2022 - Semenski kapital - Konvertibilno posojilo za zagon inovativnih podjetij v višini 75.000 EUR

28
feb

RAZPIS: SK75 2022 - Semenski kapital - Konvertibilno posojilo za zagon inovativnih podjetij v višini 75.000 EUR

Slovenski podjetniški sklad v okviru razpisa z oznako SK75 2022 – Konvertibilno posojilo za zagon inovativnih podjetij, mladim inovativnim podjetjem v zgodnji semenski razvojni fazi ponuja pridobitev kvazi – lastniškega financiranja v višini 75.000 EUR za pospešitev prodaje in rasti na trgu.

Namen produkta je zagotavljanje kvazi-lastniškega financiranja za inovativna podjetja v semenski fazi, ki težko dostopajo do financiranja preko komercialnih bank oz. drugih klasičnih oblik financiranja. SPS na ta način spodbuja hitrejše uvajanje novih tehnoloških dosežkov, izumov in patentov v ekonomsko izkoriščanje (instrument povezovanja znanstvenih institutov, mladih raziskovalcev, univerz, izumiteljev s podjetniško prakso).

Na razpis SK75 2022 – Konvertibilno posojilo za zagon inovativnih podjetij, ki je bil objavljen v Uradnem listu RS št. 26/2022 in na spletni strani SPS-a, lahko kandidirajo mikro in mala inovativna podjetja, ki so so starejša od dvanajst (6) mesecev in mlajša od pet (5), imajo dokončan razvoj produkta/storitve ter so ga že preizkusili pri prvi strankah, imajo lasten razvoj in inovativen poslovni model ter že ustvarjajo prve prihodke od prodaje/storitve.

V letošnjem letu je v okviru razpisa na voljo 1.125.000 EUR za podporo skupno okoli 15 podjetij iz Vzhodne in Zahodne kohezijske regije.

Pred prijavo na razpis imajo podjetja možnost pridobiti do 40-točk v pred-selekcijskem postopku!

V okviru PRED-SELEKCIJSKEGA postopka, katerega namen je tudi pomoč pri pripravi kakovostne vloge za pridobitev sredstev, imajo podjetja možnost pridobiti do 40 točk za potrebe javnega razpisa v okviru Demo dneva, kjer poslovni model in produkt/storitev predstavijo pred zunanjo neodvisno strokovno komisijo. Rok za prijavo v pred-selekcijski postopek bo objavljen na spletni strani prijave.startup.si v mesecu marcu. 

Finančni produkti v okviru semenskega kapitala postajajo vse bolj integralni del celostnega podpornega sistema za inovativna (start-up in scale-up podjetja), ki vključuje poleg finančne spodbude s strani SPS in potencialnega zasebnega neodvisnega investitorja še izobraževanja in usposabljanja v okviru tako imenovanega #Startup PlusPrograma. Prejemniki so deležni tudi podpore in sodelovanje z izbranim start- up mentorjem, ki si ga po odobritvi in podpisu pogodbe izberejo iz seznama start-up mentorjev, ki je objavljen na spletni strani SPS.

Vas zanima več o novici ˝RAZPIS: SK75 2022 - Semenski kapital - Konvertibilno posojilo za zagon inovativnih podjetij v višini 75.000 EUR˝? Napišite nam vaše vprašanje ali vstopite v kontakt neposredno.

Bodite obveščeni

Pripravljamo tedenske e-novice, s katerimi obveščamo o najpomembnejših aktivnostih.

Projekt »SPOT Jugovzhodna Slovenija« se izvaja v okviru JR podporno okolje 2023 in je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.