Ocenite svoje digitalne kompetence in znanja

13
jun

Ocenite svoje digitalne kompetence in znanja

V okviru svojih aktivnosti in operacije DIE-DIHSLOVENIA-2019-23 je DIH Slovenije izvedel analizo potreb slovenskih MSP po digitalnih veščinah in kompetencah ter predlagal katalog digitalnih kompetenc. Na podlagi te analize in kataloga digitalnih kompetenc je podjetjem na voljo BREZPLAČNO orodje za samoocenjevanje digitalnih kompetenc in znanj.


Orodje omogoča oceno stanja kompetenc in veščin za 7 poslovnih vlog, ki predstavljajo gonilne sile digitalne preobrazbe v podjetjih:
projektni vodja, vodja proizvodnje, vodja prodaje, vodja HR, CMO, CDO, CEO.

  • Podjetje/posameznik najprej izbere poslovno vlogo in opravi "samooceno" glede na kompetence, ki se pričakujejo za posamezno poslovno vlogo.
  • Na podlagi samoocene orodje ustvari učni načrt za naslednjih 5 let (za posamezno poslovno vlogo).
  • Učni načrt temelji na rezultatih samoocene digitalnih kompetenc in veščin. Merili za učni načrt sta rezultat ocene in ustreznost kompetence za posamezno poslovno vlogo.
  • Po rešitvi vprašanj se načrt usposabljanja (za naslednjih 5 let) izvozi posameznikom v formatu pdf – načrt vključuje oceno, časovni razpored in opise kompetenc.
  • Orodje je brezplačno.

Povezava do orodja: https://kompetence.dihslovenia.si/auth/login

Vas zanima več o novici ˝Ocenite svoje digitalne kompetence in znanja˝? Napišite nam vaše vprašanje ali vstopite v kontakt neposredno.

Bodite obveščeni

Pripravljamo tedenske e-novice, s katerimi obveščamo o najpomembnejših aktivnostih.

Projekt »SPOT Jugovzhodna Slovenija« se izvaja v okviru JR podporno okolje 2023 in je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.