Brezplačno usposabljanje

Vse kar mora podjetnik vedeti o GDPR

Vse kar mora podjetnik vedeti o GDPR


Vljudno vabljeni na brezplačno dvodnevno usposabljanje, ki bo potekalo v sredo, 9. marec 2022 in v četrtek, 10. marec 2022, od 10. do 14. ure v trajanju 10 šolskih ur (2 x 5 šolskih ur).


Vsebina

1. dan

Prvi dan se bomo posvetili osnovam varstva osebnih podatkov. Morda ne tako zanimiv del, a vseeno izjemno pomemben. Brez dobrih temeljev se namreč tudi hiše ne da kvalitetno zgraditi. Tako bomo spoznali, kaj pravzaprav osebni podatek sploh je, katere vloge poznamo v svetu varstva osebnih podatkov, katere sankcije vas lahko čakajo ob kršitvi varstva osebnih podatkov, pa tudi, katera dokumentacija je obvezna (samo namig: obvezne dokumentacije je verjetno manj, kot si mislite).

V nadaljevanju prvega dneva se bomo dotaknili še pravnih podlag za obdelavo osebnih podatkov. Če tega ne poznamo, osebnih podatkov ne moremo veljavno obdelovati. Izvedeli boste, zakaj je za podjetnike osebna privolitev njihovih strank najmanj zaželena pravna podlaga in kaj je glavni razlog, da klubi zvestobe – kadar se to le da – temeljijo na pogodbi.

Za zaključek prvega dne si bomo pogledali še nekaj posebnih področji in odgovorili na vprašanje kdaj in pod katerimi pogoji smemo uvesti videonadzor in biometrijo. Mimogrede, ali ste vedeli, da je obvestilo o videonadzoru že približno 2 leti drugačno, kot ga zahteva ZVOP-1?

2. dan

Drugi dan bo za udeležence nedvomno bolj zanimiv, saj se bolj kot prvi dan srečamo s prakso. Začeli bomo z neposrednim trženjem in odgovorili na vsa možna vprašanja glede tega področja – ne glede na obliko trženja (SMS, telefon, e-pošta). Prikazali bomo tudi, kako pravilno izdelati disclaimerje in kako veljavno formulirati stavek za osebno privolitev. Srečanje bomo nadaljevali z ureditvijo spletnih strani po GDPR in drugi zakonodaji. Tako bomo pozobali in dodobra premleli vse možne spletne piškotke in si odgovorili na vprašanje, zakaj je uporaba Google Analytics trenutno že kakšen mesec nevarna reč z vidika GDPR.

Nato se bomo poglobili v svet hekerjev. Sicer ne bomo ravno hekali v živo, bomo pa prikazali nekaj hekerskih tehnik, za katere je dobro, da jih poznate. Le z znanjem namreč lahko preprečite določene hekerske napade in se posledično izognete nevšečnostim zaradi kršitve varnosti obdelave osebnih podatkov (ter seveda izognete sankcijam). Tako boste med drugim spoznali tudi, kaj pomeni socialni inženiring (in zakaj je tako zelo nevaren), pa besede, kot so phishing, vishing in spear phishing.

Pred zaključkom našega srečanja si bomo vzeli še nekaj časa, da razčistimo vsa morebitna še odprta vprašanja in da tako srečanje zapustite z vsemi GDPR odgovori, ki jih potrebujete pri svojem delu.


Usposabljanje je namenjeno podjetjem, podjetnikom in potencialnim podjetnikom iz JV Slovenije.

Prijave so obvezne, sprejemamo jih do ponedeljka, 7. marca 2022, oziroma do zapolnitve mest,

Število udeležencev je omejeno. Udeležba je obvezna na obeh terminih!

*Prednost bodo imeli podjetniki iz regije JV Slovenija. Pridržujemo si pravico do omejitve udeležbe na enega predstavnika podjetja. Upoštevali bomo vrstni red oddanih prijav. 


S prijavo na dogodek se strinjate s Pogoji uporabe storitev SPOT Svetovanje JV Slovenija.

Vas zanima več o dogodku ˝Vse kar mora podjetnik vedeti o GDPR˝? Napišite nam vaše vprašanje ali vstopite v kontakt preko telefona.

Nataša Patafta
@ natasa.patafta@rc-kocevjeribnica.si
# 041 759 762
Nataša Patafta

Datum

10. 03. 2022

Trajanje

Sreda, 9. marec 2022 in četrtek, 10. marec 2022, od 10. do 14. ure

SPLETNI dogodek


Predavatelj

Klemen Kraigher Mišič

Klemen Kraigher Mišič

Klemen Kraigher Mišič je bil skoraj desetletje državni nadzo...
Preberi več

Klemen Kraigher Mišič

Predavatelj

Klemen Kraigher Mišič

Klemen Kraigher Mišič je bil skoraj desetletje državni nadzornik za varstvo osebnih podatkov pri Informacijskem pooblaščencu, kjer se je loteval tudi najtežjih inšpekcijskih in prekrškovnih zadev. Sicer pa pravnik, ki je vmes pridobil tudi Executive MBA na ljubljanski Ekonomski fakulteti. Razume torej tako področje varstva osebnih podatkov, kakor tudi posel. Obe področji skuša združevati tudi pri svetovanju na način, da zakonske zahteve čim manj vplivajo na posel, obenem pa pravne rešitve še vedno temeljijo na zakonodaji, znanju in izkušnjah.

Klemen je so-avtor znanstvenega Komentarja GDPR, sodeloval je pri Komentarju ZVOP-1 ter objavil več strokovnih člankov s tega področja; prav tako je že več kot 15 let predavatelj ter eden prvih, ki je pridobil certifikat ISACA CDPSE. Klemen trenutno velikim slovenskim organizacijam pomaga pri doseganju skladnosti po GPDR, in sicer kot ustanovitelj in direktor podjetja GDPR PLUS d.o.o., obenem pa skrbi tudi za dobro počutje prebivalcev GDPR planeta. Kot predavatelj se Klemen vedno trudi, da zapletene strokovne zadeve predstavi kar se da enostavno in zabavno, pri čemer mu nedvomno pomagajo njegove novinarske izkušnje.

 

Projekt "SPOT Svetovanje JV Slovenija" je financiran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.