Brezplačna delavnica

Brezplačna spletna delavnica Spletna trgovina skozi oči tržnega inšpektorja

Brezplačna spletna delavnica Spletna trgovina skozi oči tržnega inšpektorja

Spletna prodaja je v porastu. Spletno trgovino lahko postavimo relativno hitro in pričnemo s prodajo. Poraja pa se vprašanje, ali je naša spletna trgovina v skladu z zakoni in določili Tržnega inšpektorata.

Pri odgovoru na to vprašanje vam želimo pomagati z izvedbo delavnice, kjer vam bo tržna inšpektorica razložila kakšne so te zahteve. 

Vsebina:

Predstavitev zahtev predpisov iz pristojnosti Tržnega inšpektorata RS, ki urejajo področje spletne trgovine:

• zahteve glede statusa podjetja,

• pogodbe, sklenjene na daljavo,

• obveznosti podjetja pred in po sklenitvi pogodbe,

• neupravičeno geografsko blokiranje,

• pravica potrošnika do odstopa od prodajne pogodbe,

• nepoštene poslovne prakse,

• odgovori na vprašanja poslušalcev.


V kolikor imate v povezavi s temo vprašanja, jih lahko zastavite že prej in predavateljica bo nanje odgovorila v živo na delavnici.


Po koncu delavnice bomo izvedli še predstavitev Vavčerja za celostno vrednotenje okoljskih vplivov (LCA) v izvedbi dr. Rebeke Lukman Kovačič. 

Analiza življenjskega cikla (LCA - Life Cycle Assessment) je mednarodno standardizirana metodologija, ki se uporablja za analizo vplivov na okolje izdelka v vseh fazah njegovega življenjskega cikla. Je celovita analiza, s katero kvantificiramo različne vplive na okolje in zdravje, ki jih v svojem življenjskem ciklu povzroči nek proizvod ali storitev. Za izdelavo LCA analize je možno pridobiti vavčer, preko katerega je možno sofinancirati upravičene stroške zunanjega izvajalca.

S prijavo na dogodek se strinjate s Pogoji uporabe storitev SPOT Svetovanje JV Slovenija.

Vas zanima več o dogodku ˝Brezplačna spletna delavnica Spletna trgovina skozi oči tržnega inšpektorja˝? Napišite nam vaše vprašanje ali vstopite v kontakt preko telefona.

dr. Marijeta Kobetič
@ marijeta.kobetic@ric-belakrajina.si
# 040 122 872
dr. Marijeta Kobetič

Datum

05. 05. 2022

Začetek ob

10.00 uri

SPLETNI dogodek

Prijava

najkasneje do 4. 5. 2022 do 12. ure

Izobraževanje je namenjeno

podjetjem, podjetnikom in potencialnim podjetnikom iz JV Slovenije.


Predavatelj

Tina Miklavčič

Tina Miklavčič je univerzitetna diplomirana pravnica, zaposl...
Preberi več

Predavatelj

Tina Miklavčič

Tina Miklavčič je univerzitetna diplomirana pravnica, zaposlena na Tržnem inšpektoratu RS kot inšpektor višji svetnik. Ima dolgoletne izkušnje na področju varstva potrošnikov, pri čemer se ukvarja predvsem s področjem sklepanja pogodb na daljavo in sklepanja pogodb izven poslovnih prostorov ter nepoštenimi poslovnimi praksami podjetij v razmerju do potrošnikov. Sodeluje tudi v okviru EU mreže Consumer Protection Cooperation, ki povezuje nacionalne organe, odgovorne za izvrševanje zakonodaje o varstvu potrošnikov, in ki omogoča lažje sodelovanje ter obravnavo t.i. čezmejnih kršitev. Redno sodeluje pri strokovnih izobraževanjih, tudi podjetij in podjetnikov, na področju pravic potrošnikov in obveznosti podjetij v okviru spletne prodaje in prodaje izven poslovnih prostorov ter nudi strokovne nasvete in pomoč potrošnikom na tem področju.

Projekt »SPOT Jugovzhodna Slovenija« se izvaja v okviru JR podporno okolje 2023 in je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.