Brezplačno usposabljanje

S čustveno inteligenco in empatijo do poslovnega uspeha in zadovoljstva

Brezplačno spletno usposabljanje bo potekalo v dveh terminih, in sicer

 v torek, 8. junija 2021, od 12.00 do 16.00 ure  in v torek, 15. junija 2021, od 12.00 do 16.00 ure,  on-line, preko zooma.

Izobraževanje je namenjeno: zainteresiranim posameznikom, potencialnim podjetnikom, mikro, malim in srednjim podjetjem iz regije JV Slovenija.

Vsebina:

  • Vloga čustev na delovnem mestu – kako čustva vplivajo na vse naše odločitve in dejanja?
  • Ravnovesje med čustvi in razumom je v podjetju nujno!
  • Kaj je čustvena inteligenca (EQ) in kako vpliva na našo delovno uspešnost in odnose med sodelavci, pa tudi na odnose v našem zasebnem življenju?
  • Štirje elementi čustvene inteligence: 

- Samozavedanje (ne gre le za zavedanje lastnih prednosti in slabosti, temveč tudi za zavedanje svojih čustev in njihovega vpliva na našo delovno učinkovitost, odločitve, dejanja in odnose, ki jih ustvarjamo).
- Samoobvladovanje (obvladovanje in usmerjanje lastnih čustvenih odzivov je ključno, še posebej v stresnih situacijah. Ljudje, ki tega ne obvladajo, so nagnjeni k impulzivnim reakcijam, ki so pogosto škodljive.)
- Prepoznavanje čustev drugih (poznavanje in upoštevanje emocionalnih stanj in razlik med sodelavci je nujno)
- Učinkovito upravljanje medsebojnih odnosov (strategije upravljanja z lastnimi čustvi in čustvi drugih, niso manipulacija, temveč nujnost za ustvarjanje dobrih odnosov in delovne učinkovitosti v podjetju)

  • Kako pri sebi razviti in krepiti vsakega od štirih elementov čustvene inteligence?
  •  Vloga empatije v odnosih – kako nam razumevanje čustev, interesov in pričakovanj drugih lahko pomaga (v zasebnem življenju in na delovnem mestu)
  • Kako čustvena inteligenca in empatija vplivata na zmanjšanje konfliktov na delovnem mestu in v poslu?
  • Naučimo se aktivno poslušati, upravljati z jezo, strahom in drugimi neprijetnimi čustvi, se opravičiti in sprejeti opravičilo, biti prijazen, vprašati za pomoč in pomagati.
  • Povzetek glavnih ugotovitev in orodij za krepitev čustvene inteligence in empatije na delovnem mestu, v podjetništvu.


Število udeležencev je omejeno. Prijave sprejemamo do petka, 4.6.2021 oziroma do zasedbe mest. 

UDELEŽBA JE OBVEZNA NA OBEH TERMINIH USPOSABLJANJA. 

Usposabljanje v trajanju 10 šolskih ur je za udeležence brezplačno.

Vljudno vabljeni.

S prijavo na dogodek se strinjate s Pogoji uporabe storitev SPOT Svetovanje JV Slovenija.

Vas zanima več o dogodku ˝S čustveno inteligenco in empatijo do poslovnega uspeha in zadovoljstva˝? Napišite nam vaše vprašanje ali vstopite v kontakt preko telefona.

Breda Koncilja
@ breda.koncilja@ozs.si
# 051 422 580
Breda Koncilja

Datum

08. 06. 2021

Trajanje

2 termina: 8. junij 2021 in 15. junij 2021, od 12.00 do 16.00 ure

SPLETNI dogodek


Predavatelj

Mateja Milost

Mateja Milost

Direktorica svetovalnega podjetja Fimago in predavateljica n...
Preberi več

Mateja Milost

Predavatelj

Mateja Milost

Direktorica svetovalnega podjetja Fimago in predavateljica na Univerzi v Novi Gorici, že skoraj 25 let deluje na področju izvoznega svetovanja in postavitve marketinških strategij.

Do danes je uspešno pomagala več kot 300 domačim in tujim podjetjem pri prodoru na tuje trge in izboljšanju trženjskih aktivnosti. Kot svetovalka za trženje sodeluje v številnih mednarodnih in čezmejnih projektih in je avtorica preko petdesetih tržnih raziskav in študij za potrebe podjetji in razvojnih projektov. 

Mateja je predavateljica, ki s svojimi bogatimi izkušnjami, znanjem in konkretnostjo navdušuje in motivira udeležence v številnih slovenskih podjetjih, bankah, zavarovalnicah in kompetenčnih centrih. Med njenimi naročniki so ne le domača, temveč tudi tuja podjetja. Tako na fakulteti, kot tudi med podjetji, dosega najvišje evalvacijske ocene.

Več na www.uspesen.si.

Projekt »SPOT Jugovzhodna Slovenija« se izvaja v okviru JR podporno okolje 2023 in je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.