Brezplačna delavnica

Pregled ukrepov po devetem protikoronskem zakonu in druge novosti

Večina ukrepov po pretekli interventni zakonodaji je prenehala veljati 30.6.2021. Ker pa so posledice epidemije COVID-19 še vedno prisotne in bodo vplivale na gospodarstvo tudi v prihodnje, je Državni zbor v prejšnjem tednu sprejel nov Zakon o interventnih ukrepih za pomoč gospodarstvu in turizmu pri omilitvi posledic epidemije COVID-19 (ZIUPGT), ki bo v Uradnem listu objavljen predvidoma v tem tednu. Na webinarju bomo naredili pregled ukrepov po novem zakonu, še veljavne ukrepe po prejšnjih PKP zakonih ter pogledali nekatere ostale novosti.


Vsebina:

1. Kaj prinaša Zakon o interventnih ukrepih za pomoč gospodarstvu in turizmu ( ZIUPGT) - PKP9.

  • Spremembe ukrepa skrajšanega delovnega časa.
  • Sofinanciranje regresa za letni dopust.
  • Turistični boni.
  • Podaljšanje roka za obveščanje davčnega organa o neizpolnjevanju pogojev upada prihodkov za pridobitev pomoči po ukrepu o sofinanciranju nekritih fiksnih stroškov.

2. Aktualni ukrepi po prejšnjih PKP zakonih, ki še vedno veljajo.

  • Subvencija minimalne plače.
  • Obročno vračilo pomoči.

3. Ostale aktualne teme v zvezi s PKP.

  • Izračun upada prihodkov.
  • Prepoved izplačil dobička in nagrad in poslovne uspešnosti poslovodjem.

4. Nekatere ostale novosti.

  • Spremembe Zakona o davku na dodano vrednost.
  • Spremembe uredbe o povračilu stroškov fizičnim osebam.

Prijave sprejemamo do četrtka, 15.7.2021, do 12. ure, na spodnji povezavi. Število udeležencev je omejeno. Prednost imajo obrtniki in podjetniki iz regije JV Slovenije.

Ob prijavi zapišite na označeno mesto vaše morebitno vprašanje za predavateljico. Vsa navodila in napotke boste prejeli pred webinarjem na vaš elektronski naslov, ki ga boste navedli na prijavi. Naknadni posnetek predavanja bodo prejeli izključno udeleženci webinarja.

Vljudno vabljeni k prijavi in udeležbi.

S prijavo na dogodek se strinjate s Pogoji uporabe storitev SPOT Svetovanje JV Slovenija.

Vas zanima več o dogodku ˝Pregled ukrepov po devetem protikoronskem zakonu in druge novosti˝? Napišite nam vaše vprašanje ali vstopite v kontakt preko telefona.

Breda Koncilja
@ breda.koncilja@ozs.si
# 051 422 580
Breda Koncilja

Datum

16. 07. 2021

Začetek ob

10.00 uri

SPLETNI dogodek


Predavatelj

Marija Tomc Muc

Marija Tomc Muc

...
Preberi več

Marija Tomc Muc

Predavatelj

Marija Tomc Muc

Marija Tomc Muc, univ. dipl. ekon., preizkušena računovodkinja in preizkušena davčnica, direktorica računovodskega podjetja Biro BONUS d.o.o.. Ima dolgoletne izkušnje na področju obračunavanja davkov in računovodstva. Je tudi predavateljica na višjih in visokih šolah ter na številnih seminarjih in delavnicah.

Projekt »SPOT Jugovzhodna Slovenija« se izvaja v okviru JR podporno okolje 2023 in je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.