Brezplačna delavnica

Pregled COVID-19 zakonodaje, s poudarkom na PKP5

Državni zbor Republike Slovenije je 15.10.2020 sprejel Zakon o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19 (ZZUOOP), s katerim je država podaljšala veljavnost nekaterih ukrepov in dodala nekatere nove. Ker pa se epidemiološka slika v Sloveniji bistveno poslabšuje, pričakujemo, da bo petemu protikoronskemu svežnju sledil šesti, ki bo vseboval dodatne ukrepe za pomoč najbolj prizadetim panogam.


 Vsebina:

1. RAČUNOVODSKA IN DAVČNA OBRAVNAVA DRŽAVNIH POMOČI PO INTERVENTNIH UKREPIH ZA POMOČ GOSPODARSTVU ZARADI EPIDEMIJE:

- kaj je državna pomoč in kdaj se lahko pripozna kot prihodek,

- knjiženje oprostitve najemnin v primeru primeru pripoznavanja pravice do uporabe,

- pravilno računovodsko obravnavanja drugih nadomestil (refundacij),

- evidentiranje mesečnega temeljnega dohodka,

- vpliv državnih pomoči na davčne obveznosti.


2. PREGLED UKREPOV PO #PKP5


Izobraževanje je namenjeno zainteresiranim posameznikom, obrtnikom in podjetnikom ter mikro, malim in srednjim podjetjem iz regije JV Slovenija, ki se pri svojem delu srečujejo z obravnavano tematiko.

Pozivamo vas, da nam lahko že ob sami prijavi pošljete vaša vprašanja na spodnjo elektronsko pošto, da bo predavateljica lahko že sproti odgovorila na težave, s katerimi se soočate.

Prijavljeni boste vsa navodila in napotke prejeli pred dogodkom na vaš elektronski naslov, ki ga boste navedli na prijavi.

S prijavo na dogodek se strinjate s Pogoji uporabe storitev SPOT Svetovanje JV Slovenija.

Vas zanima več o dogodku ˝Pregled COVID-19 zakonodaje, s poudarkom na PKP5˝? Napišite nam vaše vprašanje ali vstopite v kontakt preko telefona.

Breda Koncilja
@ breda.koncilja@ozs.si
# 051 422 580
Breda Koncilja

Datum

28. 10. 2020

Trajanje

13.00 do 15.00

SPLETNI dogodek

Prijava

najkasneje do ponedeljka, 26. 10. 2020


Predavatelj

Marija Tomc Muc

Marija Tomc Muc

...
Preberi več

Marija Tomc Muc

Predavatelj

Marija Tomc Muc

Marija Tomc Muc, univ. dipl. ekon., preizkušena računovodkinja in preizkušena davčnica, direktorica računovodskega podjetja Biro BONUS d.o.o.. Ima dolgoletne izkušnje na področju obračunavanja davkov in računovodstva. Je tudi predavateljica na višjih in visokih šolah ter na številnih seminarjih in delavnicah.

Projekt »SPOT Jugovzhodna Slovenija« se izvaja v okviru JR podporno okolje 2023 in je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.