Dogodki

Novosti delovnih razmerij

Letošnje leto na ustaljeno področje delovnih razmerij prinaša kar nekaj novosti, ki jih bodo morali delodajalci implementirati v svoje akte in jih upoštevati. V maju 2023 je bil sprejet nov Zakon o evidencah na področju dela in socialne varnosti, katerega določila bodo morali delodajalci uporabljati od novembra dalje, obrt in podjetništvo je po petih letih ponovno dobilo kolektivno pogodbo, z novelo zakona o tujcih naj bi poenostavili pridobivanje delovnih dovoljenj in ostalo je več kot dovolj razlogov za organizacijo delavnice z naslednjo

vsebino:

  1. Osnovno o delovno-pravni zakonodaji 
  2. Evidence delovnega časa po novem 
  3. Kolektivna pogodba za obrt in podjetništvo (koga zavezuje kolektivna pogodba, kdo in katere interne pravilnike mora imeti delodajalec)
  4. Pravilnik o delovnih razmerjih
  5. Kaj mora vsako leto postoriti delodajalec, da zadosti predpisom (s praktičnimi primeri)
  6. Zaposlovanje tujcev in pridobivanje delovnih dovoljenj
  7. Vprašanja in odgovori


Predavateljica: Janja Starc

Janja Starc, direktorica OOZ Krško, s številnimi referencami predavanja iz delovno-pravnega področja. Predavateljica tega področja.

Prijave:

Prijave sprejemamo do torka, 13.6.2023 oz. do zasedbe prostih mest. Prijave so obvezne, saj je število udeležencev omejeno.

Delavnica v trajanju 2 uri je za udeležence brezplačna. 


Vljudno vabljeni, da se nam pridružite.

S prijavo na dogodek se strinjate s Pogoji uporabe storitev SPOT Svetovanje JV Slovenija.

Vas zanima več o dogodku ˝Novosti delovnih razmerij˝? Napišite nam vaše vprašanje ali vstopite v kontakt preko telefona.

Breda Koncilja
@ breda.koncilja@ozs.si
# 051 422 580
Breda Koncilja

Datum

15. 06. 2023

Trajanje

od 12.00 do 14.00 ure

Dogodek v ŽIVO

Lokacija

predavalnica OOZ Novo mesto
Foersterjeva ulica 10
8000 Novo mesto

Projekt »SPOT Jugovzhodna Slovenija« se izvaja v okviru JR podporno okolje 2023 in je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.