Brezplačna delavnica

Najpogostejše zmote pri obračunu plač in novi REK-O obrazec

Vabljeni na praktično in aktualno delavnico s področja obračunavanja plač in najpogostejših zmot, ki se pojavljajo pri obračunu plač, kjer bomo teorijo podprli s konkretnimi primeri iz prakse. Obravnavali bomo tudi prenovo REK obrazcev oz. novi obrazec REK-O.

Delavnica je namenjena podjetnikom, direktorjem, računovodjem v podjetjih, računovodskim servisom, predstavnikom finančnih služb ter vsem ostalim MSP, ki obračunavate plače, regije JV Slovenija.

Vsebina

I. Najpogostejše zmote pri obračunu plač:

  • Izziv: bruto / neto osnovna plača zaposlenega
  • Nadomestila plače za praznik in letni dopust
  • Nadurno delo v luči sodne prakse
  • Kako na povračilo stroškov iz delovnega razmerja vplivajo spremembe Uredbe ob upoštevanju KP?
  • Sorazmerni regres za letni dopust

II. Prenova REK obrazcev v letu 2023:

  • Razlogi za prenovo REK obrazcev
  • Poenostavitve v novem REK obrazcu
  • REK-O obrazec
  • Prednosti in vplivi na ostale spremembe v letu 2023

Predavateljici

Marija Tomc Muc, univ. dipl. ekon., preizkušena računovodkinja in preizkušena davčnica, direktorica računovodskega podjetja Biro BONUS d.o.o.. Ima dolgoletne izkušnje na področju obračunavanja davkov in računovodstva. Je tudi predavateljica na višjih in visokih šolah ter na številnih seminarjih in delavnicah.

Urša Repše, univ. dipl. ekon., zaposlena v računovodskem podjetju Biro BONUS d.o.o., ki se specializira predvsem na področju obračuna prejemkov iz delovnega razmerja.


Prijave 

Prijave sprejemamo do četrtka, 24. novembra 2022. Število udeležencev je omejeno. Prednost imajo obrtniki in podjetniki iz regije JV Slovenije. Pred delavnico vam bomo poslali povezavo na e-naslov, ki ga boste navedli na prijavi.

Ob prijavi zapišite na označeno mesto vaše morebitno vprašanje za predavateljico.


Delavnica v trajanju 3 šolskih ur za udeležence brezplačna.

 

Vljudno vabljeni.

S prijavo na dogodek se strinjate s Pogoji uporabe storitev SPOT Svetovanje JV Slovenija.

Vas zanima več o dogodku ˝Najpogostejše zmote pri obračunu plač in novi REK-O obrazec˝? Napišite nam vaše vprašanje ali vstopite v kontakt preko telefona.

Breda Koncilja
@ breda.koncilja@ozs.si
# 051 422 580
Breda Koncilja

Datum

28. 11. 2022

Trajanje

12.00 - 14.15

SPLETNI dogodek


Predavatelj

Marija Tomc Muc

Marija Tomc Muc

...
Preberi več

Marija Tomc Muc

Predavatelj

Marija Tomc Muc

Marija Tomc Muc, univ. dipl. ekon., preizkušena računovodkinja in preizkušena davčnica, direktorica računovodskega podjetja Biro BONUS d.o.o.. Ima dolgoletne izkušnje na področju obračunavanja davkov in računovodstva. Je tudi predavateljica na višjih in visokih šolah ter na številnih seminarjih in delavnicah.

Projekt »SPOT Jugovzhodna Slovenija« se izvaja v okviru JR podporno okolje 2023 in je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.