Brezplačna delavnica

KULINARIČNA DEDIŠČINA IN SODOBNA USTVARJALNOST pogoja turistične razpoznavnosti lokalnega in regionalnega okolja


Kdaj in kje: v četrtek, 1. december 2022, od 15.30 do 19.00, Zavod za kulturo in turizem Kostel

Komu je namenjena: podjetjem, podjetnikom in potencialnim podjetnikom iz JV Slovenije

Prijava: prijave so obvezne, sprejemamo jih do torka, 29. novembra 2022.


Vsebina: 

15.30 – 16.00 prihod udeležencev, registracija in kava

16.00 delavnica

VSEBINA DELAVNICE

- kulinarika in gastronomija - področji turističnega prizadevanja,

- prehrana 4 letnih časov, 

- pravilno razumevanje prehranske dediščine, 

- vzpostavljanje dobavnih verig, 

- trajnostna in sonaravna pravila,

- kolektivna blagovna znamka, …

18.00 pogostitev in pokušina lokalnih kulinaričnih dobrot

 

Več informacij: Danijela Vukojević, 041 759 762 ali danijela.vukojevic@rc-kocevjeribnica.si

 

Za SPOT Svetovanje Jugovzhodna Slovenija dogodek koordinira Razvojni center Kočevje Ribnica. 

S prijavo na dogodek se strinjate s Pogoji uporabe storitev SPOT Svetovanje JV Slovenija.

Vas zanima več o dogodku ˝KULINARIČNA DEDIŠČINA IN SODOBNA USTVARJALNOST pogoja turistične razpoznavnosti lokalnega in regionalnega okolja˝? Napišite nam vaše vprašanje ali vstopite v kontakt preko telefona.

Danijela Vukojević
@ danijela.vukojevic@rc-kocevjeribnica.si
# 041 759 762
Danijela Vukojević

Datum

01. 12. 2022

Trajanje

3 ure

Dogodek v ŽIVO

Prijava

najkasneje do 29.11.2022


Predavatelj

dr. Janez Bogataj

dr. Janez Bogataj

Poleg zgodovine in metodike etnologije so osrednje teme, ki ...
Preberi več

dr. Janez Bogataj

Predavatelj

dr. Janez Bogataj

Poleg zgodovine in metodike etnologije so osrednje teme, ki se jim posveča, kulturna dediščina v sodobnosti, posebej obravnave prehranske kulture, rokodelstva, turizma, šeg in navad, praznikov, promocijskih in protokolarnih daril ter bontona. Pri tem je plodovito povezal temeljne raziskave z uporabno naravnanimi premisleki, kako dediščino opredeliti, obravnavati, ohranjati, predstavljati in z njo ravnati v vsakdanjem in prazničnem življenju, kako jo uporabiti kot vir in priložnost v gospodarstvu (posebej npr. v turizmu) in družbenem življenju (npr. različne prireditve, praznovanja) ter kot pomemben element identitete (od poklicne do lokalne in državne). VEČ O PREDAVATELJU: https://www.slovenska-biografija.si/oseba/sbi1019620/

Projekt "SPOT Svetovanje JV Slovenija" je financiran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.