Brezplačno usposabljanje

Spletno usposabljanje Etsy SEO in CANVA za podjetnike

Spletno usposabljanje Etsy SEO in CANVA za podjetnike

Vsebina:

SKLOP Etsy SEO 

SEO je kratica za optimizacijo spletne strani (Search Engine Optimization), s katero opišemo vse aktivnosti, ki pripomorejo k vidnosti naših izdelkov ter trgovine na spletu. S SEO se kot kupci oziroma iskalci na spletu srečujmo vsakodnevno, saj so to besede / fraze / stavki, ki jih vpišemo v iskalnik (npr. Google ali Amazon), kadar želimo pridobiti določene informacije ali poiskati izdelke.

Med nepregledno množico izdelkov, ki so naprodaj na platformi, le z upoštevanjem pravil SEO dosežemo, da se naši izdelki po iskanih ključnih besedah znajdejo na prvih straneh, kjer jih kupci dejansko vidijo, obenem pa uspešno uporabimo ponujene možnosti oglaševanja.

Program:

 • Kaj je SEO (Search Engine Optimization – Optimizacija iskanja) in kakšna je njegova funkcija.
 • Kaj so ključne besede in zakaj jih potrebujemo.
 • Zakaj bomo brez poznavanja SEO težje uspešni pri prodaji na spletu.
 • Kako poiskati in zapisati ključne besede.
 • Kako prepoznamo vedenjske vzorce kupcev (brskajo ali kupujejo).
 • Katere so splošne in katere specifične ključne besede.
 • Katera orodja pri tem uporabimo.
 • Kako si pri SEO pomagamo s statistiko.

Brez dobrega SEO je lahko naša trgovina še kako lepa in izdelki najboljši, ampak je v množici ponudbe kupci ne bodo našli, ali pa jo bodo našli kupci, ki po Etsyju le brskajo za idejami, niso pa še pripravljeni na nakup.

SEO je rešitev, ki pa ni enostavno dosegljiva. Za dobro vidnost potrebujemo veliko znanja in vloženega truda, ki pa se zagotovo izplača.

Priporočljivo je, da že imate odprto Etsy trgovino.

SKLOP CANVA ZA ESTY & MARKETING 

Canva je spletno grafično – oblikovalsko orodje, ki omogoča izdelavo različnih informativnih ter marketinških gradiv. Ni potrebno imeti predznanja grafičnega oblikovanja, saj nam Canva ponuja ogromno izbiro pripravljenih predlog/dizajnov za različne namene! Vseeno je dobro poznati osnove celostne grafične podobe ter funkcije & bližnjice znotraj Canve – da boste hitreje ustvarjali in da bodo vaše kreative profesionalnega videza.

Program:

Canva za Etsy

 • Spoznajmo osnove celostne grafične podobe (CGP), ki je osnova za delo v Canvi in zakaj je to pomemben del vašega posla,
 • katere vizualne elemente morate imeti na ETSY profilu vaše spletne trgovine in kako jih lahko sami oblikujete v Canvi,
 • kako narediti mock up (realna predstavitev vašega produkta na primeru majice, skodelice, napisa, zaslona na računalniku itd.) - odlično za promocijo vaših storitev, dogodkov ali produktov.

Canva za družbena omrežja/marketing:

 • kako narediti objave za glavna družbena omrežja (FB, IG in Linkedin),
 • naredite popularno carousel objavo (vrtiljak objava) za Instagram, Fb ali Linkedin,
 • ustvarite privlačen IG profil in planirate objave, da se bodo barvno & vsebinsko ujemale,
 • naredite enostavno predstavitveno spletno stran za svoj posel, projekt ali portfolio,
 • Bonus: kako si lahko s Canvo optimizirate vaše objave za družbena omrežja (časovno in oblikovno) (napotek tudi za tiste, ki uporabljate Canva PRO).

Udeležba na obeh delih je obvezna!

*Prednost bodo imeli podjetniki iz regije JV Slovenija. Pridržujemo si pravico do omejitve udeležbe na enega predstavnika podjetja. Upoštevali bomo vrstni red oddanih prijav.

Usposabljanje v trajanju 10 šolskih ur (2 x 5 šolskih ur) je za udeležence brezplačno. 

S prijavo na dogodek se strinjate s Pogoji uporabe storitev SPOT Svetovanje JV Slovenija.

Vas zanima več o dogodku ˝Spletno usposabljanje Etsy SEO in CANVA za podjetnike˝? Napišite nam vaše vprašanje ali vstopite v kontakt preko telefona.

Nataša Patafta
@ natasa.patafta@rc-kocevjeribnica.si
# 041 759 762
Nataša Patafta

Datum

12. 05. 2022

Trajanje

Sreda, 11. 5. 2022 in četrtek, 12. 5. 2022, od 9. do 13. ure.

SPLETNI dogodek

Prijava

najkasneje do so obvezne, sprejemamo jih do ponedeljka, 9. 5. 2022, oziroma do zapolnitve mest,

Izobraževanje je namenjeno

podjetjem, podjetnikom in potencialnim podjetnikom iz JV Slovenije.


Predavatelj

Anita Česnik Mažgon

Anita Česnik Mažgon

je ustanoviteljica podjetja All Little Rockstars. Od 2017 re...
Preberi več


Predavatelj

Jerneja Milost

Jerneja Milost

je podjetnica ter marketingašica po stroki, ki je usmerila s...
Preberi več

Anita Česnik Mažgon

Predavatelj

Anita Česnik Mažgon

Je ustanoviteljica podjetja All Little Rockstars. Od 2017 redno predava na temo prodaje na Etsyju ter postavitve spletne trgovine na Etsyju, Amazonu Handmade in Weeblyju. Sodeluje z ustvarjalci, ki se trudijo s svojimi izdelki prodreti na tuje trge.

Jerneja Milost

Predavatelj

Jerneja Milost

Je podjetnica ter marketingašica po stroki, ki je usmerila svoj fokus na vsebinski/vizualni marketing (kar zajema slikovne, tekstovne ter video vsebine) in Pinterest marketing. Pinterest uporablja že vrsto let kot uporabnica, zadnji 2 leti pa jo zanima platforma tudi iz marketinškega vidika, predvsem za dosego večje prepoznavnosti ter organskega prometa na spletno stran.

Projekt »SPOT Jugovzhodna Slovenija« se izvaja v okviru JR podporno okolje 2023 in je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.