Brezplačna delavnica

Dobra higienska praksa oz. HACCP v praksi

Na podlagi zahtev poglavja XII, Uredbe (ES) 852/2004 o higieni živil, lahko v proizvodnji ali prometu z živili delajo le osebe, ki izkazujejo znanje o higieni živil, pridobljeno s strokovno izobrazbo ali dodatnim usposabljanjem. Vsi, ki delajo z živili in ki skrbijo za vzdrževanje postopkov HACCP sistema morajo biti ustrezno usposobljeni in seznanjeni z načeli dobre prakse. Da boste z vsem seznanjeni, vas vabimo na delavnico z naslednjo vsebino:

  • Zahteve zakonodaje na področju varne hrane
  • Higiena živil, odgovornost nosilcev dejavnosti in zaposlenih
  • Sistem HACCP v praksi, kdaj lahko uporabljamo smernice, kdaj izdelati lasten HACCP načrt?
  • Spremljajoči higienski programi
  • Novost na področju zakonodaje Uredba komisije (EU) 2021/382 z dne 3. marca 2021 o spremembi prilog k Uredbi Evropskega parlamenta in Sveta (ES) št. 852/2004 o higieni živil v zvezi z upravljanjem na področju živilskih alergenov, prerazporejanjem hrane in kulture varnosti hrane
  • Obnovitev znanja glede spremembe in obveznosti (transmaščobne kisline, akrilamid, …)
  • Umik in odpoklic živil in novosti v zakonodaji
  • Nova higienska priporočila NIJZ za gostinstvo za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom za zaposlene, delo v kuhinji, čiščenje
  • Vodenje HACCP dokumentacije
  • Priporočila in zahteve za dopolnitev dokumentacije v primeru dostave hrane na druge lokacije
  • Najpogostejše napake, ki jih na terenu zaznavajo inšpektorji za varnost hrane


Prijave sprejemamo do petka, 11. 3. 2022. Zaradi omejenega števila mest je prijava na delavnico obvezna.

Na delavnici prosimo, da upoštevate trenutno veljavna higienska priporočila NIJZ.

Delavnica v trajanju 3 šolske ure je za udeležence brezplačna. 

Vsak udeleženec dobi potrdilo o udeležbi.

Vljudno vabljeni.

S prijavo na dogodek se strinjate s Pogoji uporabe storitev SPOT Svetovanje JV Slovenija.

Vas zanima več o dogodku ˝Dobra higienska praksa oz. HACCP v praksi˝? Napišite nam vaše vprašanje ali vstopite v kontakt preko telefona.

Breda Koncilja
@ breda.koncilja@ozs.si
# 051 422 580
Breda Koncilja

Datum

15. 03. 2022

Začetek ob

15.00 uri

Dogodek v ŽIVO

Lokacija

predavalnica OOZ Novo mesto
Foersterjeva ulica 10
8000 Novo mesto

Izobraževanje je namenjeno

nosilcem živilske dejavnosti: gostincem, pekom, mlinarjem, slaščičarjem, ...


Predavatelj

Janja Bajt Smrekar

Janja Bajt Smrekar je univerzitetna diplomirana živilska teh...
Preberi več

Predavatelj

Janja Bajt Smrekar

Janja Bajt Smrekar je univerzitetna diplomirana živilska tehnologinja, z dolgoletnimi izkušnjam na področju uvajanja sistema HACCP ter izvajalka številnih predavanj in svetovanj

Projekt "SPOT Svetovanje JV Slovenija" je financiran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.