Brezplačna delavnica

DDV pri spletni prodaji

SPOT Svetovanje Jugovzhodna Slovenija organizira brezplačni spletni seminar DDV PRI SPLETNI PRODAJI

 

Spletna prodaja, ki podjetjem in podjetnikom omogoča dostop do strank po vsem svetu, je še vedno v porastu. Hkrati pa je tudi vedno bolj pod nadzorom inšpekcijskih služb, zato je še kako pomembno, da poznamo pravila, ki veljajo za spletne trgovce. Na tokratnem dogodku se boste seznanili s postopki v zvezi z obračunavanjem DDV pri prodaji preko spleta.


Seminar je namenjen mikro in malim podjetjem in podjetnikom ter potencialnim podjetnikom, ki izdajate ali prejemate račune za nabavo ali prodajo blaga preko spleta. Vabljeni tudi računovodje in zaposleni v računovodskih servisih ter vsi, ki vas obravnavana tematika zanima.


VSEBINA SEMINARJA:

  • Obrazložitev pojmov prodaje blaga na daljavo
  • Načini pobiranja DDV pri spletnih prodajah storitev in blaga
  • Vključitev v sistem VEM in posledice
  • Premiki blaga med skladišči različnih držav članic in pasti
  • Praktični primeri


Ker želimo, da bo vsebina izobraževanja čim bolj odgovarjala na vaše dileme in vprašanja, vas vabimo, da ob prijavi svoja vprašanja za predavateljico zapišete na označeno mesto v prijavnici ali nam jih pošljete po e-mailu. Predavateljica bo vprašanja, prejeta do 10. 10. 2023, vključila v vsebino seminarja.

 

Prijave: Število mest na seminarju je OMEJENOPrijavite se najkasneje do srede, 18. 10. 2023, do 10. ure. Zoom povezavo vam bomo posredovali dan pred dogodkom.

 

Udeležba na dogodku je brezplačna. S prijavo na dogodek se strinjate s Pogoji uporabe storitev SPOT Svetovanje JV Slovenija.

Vas zanima več o dogodku ˝DDV pri spletni prodaji˝? Napišite nam vaše vprašanje ali vstopite v kontakt preko telefona.

Darja Smiljić
@ darja.smiljic@rc-nm.si
# 040 197 264
Darja Smiljić

Datum

19. 10. 2023

Trajanje

13.00 do 15.00

SPLETNI dogodek

Prijava

najkasneje do 18.10.2023 do 10.00


Predavatelj

mag. Aleksandra Heinzer

mag. Aleksandra Heinzer

...
Preberi več

mag. Aleksandra Heinzer

Predavatelj

mag. Aleksandra Heinzer

Mag. Aleksandra Heinzer je mednarodno uveljavljena davčna svetovalka z licenco Davčno svetovalne zbornice Slovenije in predstavnica te zbornice v evropskem združenju davčnih svetovalcev CFE (Confédération Fiscale Européenne). Od leta 2018 do 2022 je bila zastopnica CFE v skupini VAT forum pri Evropski komisiji, trenutno pa isto organizacijo zastopa v skupini VAT expert group, ki prav tako deluje pod okriljem Evropske komisije. V tesnem sodelovanju z založbo Verlag Dashofer se je skozi dolgoletno delo specializirala za področje DDV. Zaposlena je v družbi Pakta svetovanje d.o.o. in svojim strankam pomaga reševati DDV dileme. Kot zunanja sodelavka svetuje največjim mednarodnim svetovalnim družbam, je avtorica številnih člankov in prispevkov, soavtorica DDV priročnika in specializiranega DDV portala www.ddvasistenca.si. Posebno pozornost posveča predajanju znanja s področja DDV zvestim udeležencem njenih rednih seminarjev in tečajev. Kot strokovna predavateljica s področja DDV sodeluje tudi s Slovenskim inštitutom za revizijo, hrvaško zbornico davčnih svetovalcev, srbskim združenjem davčnih svetovalcev in številnimi mednarodnimi organizatorji DDV izobraževanj.

Projekt »SPOT Jugovzhodna Slovenija« se izvaja v okviru JR podporno okolje 2023 in je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.