10 VEŠČIN DOBREGA VODJE: kako se preleviti iz podjetnika/managerja v vodjo in pripraviti ekipo na negotovo prihodnost

Novi časi zahtevajo nove pristope pri vodenju ljudi. V kontekstu velikih sprememb, ki se trenutno dogajajo ter zelo nejasni prihodnosti, smo oblikovali usposabljanje za novodobno vodenje. Točka SPOT Svetovanje JV Slovenija vabi k udeležbi na usposabljanju 10 VEŠČIN DOBREGA VODJE: kako se preleviti iz podjetnika/menedžerja v vodjo in pripraviti ekipo na negotovo prihodnost.

Na treh srečanjih bomo obdelali 10 veščin dobrega vodje, to so:

 • Krepiti lastno radovednost.
 • Preleviti se iz »igralca« v »trenerja«.
 • Graditi zaupanje med člani ekipe.
 • Dajati upanje članom ekipe.
 • Zagotavljati stabilnost v ekipi.
 • Biti sočuten do sodelavcev.
 • Postavljati dobra vprašanja namesto dajati nasvete.
 • Proslavljati uspehe.
 • Voditi sestanke 1 na 1.
 • Voditi sestanke celotne ekipe.

ZA KOGA: Usposabljanje je namenjeno mikro, malim in srednje velikim podjetjem in podjetnikom, prioritetno iz regije JV Slovenija. Še posebej priporočamo udeležbo tistim, ki ste se prvič znašli v vlogi vodje in nimate kompetenc za vodenje ljudi/timov:

 • naslednikom družinskih podjetij,
 • podjetnikom in obrtnikom, ki ste zaradi hitre rasti čez noč postavljeni pred izziv vodenja ljudi/timov,
 • strokovnjakom, ki ste postali vodje,
 • ostalim, ki bi si želeli pridobiti oz. izboljšati kompetence na področju vodenja


Namen usposabljanja je osvojitev oz. izboljšanje veščin vodenja timov. Aktivnosti znotraj vsakega srečanja bodo zelo interaktivno vodene. Udeleženci boste ves čas teorijo aplicirali na svoje lastno področje dela, pomagali drug drugemu pri rasti in razvoju ter med sabo delili svoje izkušnje in uvide.


KDAJ in KJE: usposabljanje je razdeljeno na 3 srečanja po štiri šolske ure; potekalo bo:

 • v sredo, 16. 11. 2022, med 8.00 in 11.15 uro, v prostorih Podjetniškega inkubatorja Podbreznik, Podbreznik 15, Novo mesto
 • v sredo, 23. 11. 2022 in 30. 11. 2022, med 8.00 in 11.15 uro ON-LINE preko programa ZOOM (potrebujete: računalnik ter internetno povezavo)


PRIJAVA: Prijave so OMEJENE na največ 20 udeležencev, sprejemamo jih do ponedeljka, 14. 11. 2022 oz. zasedbe prostih mest. Prijavite se na dnu strani. Vsa navodila in napotke boste prejeli pred usposabljanjem na vaš elektronski naslov, ki ga boste navedli na prijavi.


Obvezna je udeležba na vseh treh terminih usposabljanja.

Usposabljanje je za vse udeležence brezplačno.S prijavo na dogodek se strinjate s Pogoji uporabe storitev SPOT Svetovanje JV Slovenija.

Vas zanima več o dogodku ˝10 VEŠČIN DOBREGA VODJE: kako se preleviti iz podjetnika/managerja v vodjo in pripraviti ekipo na negotovo prihodnost˝? Napišite nam vaše vprašanje ali vstopite v kontakt preko telefona.

Darja Smiljić
@ darja.smiljic@rc-nm.si
# 040 197 264
Darja Smiljić

Datum

16. 11. 2022

Trajanje

3 srečanja po 4 šolske ure (8.00 - 11.15)

Lokacija

16. 10. 2022 v živo v prostorih Podjetniškega inkubatorja Podbreznik
23. in 30. 10. 2022 preko ZOOM-a

Št. udeležencev

do največ 20

Prijava

najkasneje do najkasneje do 14. 11. 2022


Predavatelj

Gregor Rožanc

Gregor Rožanc

...
Preberi več


Predavatelj

Tomaž Stritar

Tomaž Stritar

...
Preberi več

Gregor Rožanc

Predavatelj

Gregor Rožanc

Gregor Rožanc je coach practitioner, certificiran po NLP metodologiji. Pridobil je tudi certifikat za e2grow high performing team coacha. Je soustanovitelj podjetja 4MINUTE.

Vodil je številne treninge, delavnice ter mednarodne seminarje. Med drugim je vodil tudi seminar z naslovom “Everybody speaks teamwork” z vodji različnih organizacij iz cele Evrope. Ustanovil je tudi lastno neprofitno organizacijo Naturo, kjer je skupaj z več kot 20 člansko ekipo več kot 13 let razvijal številne zanimive projekte. Vzporedno je bil velik del kariere zaposlen kot vzgojitelj v vzgojnem zavodu, kjer je s sodelavci reševal zapletene primere otrok s težavami v vedenju in čustvovanju in vsak dan ustvarjal pozitivno skupinsko dinamiko med težavnimi mladostniki.

Timsko delo ga navdušuje, iz tega področja je tudi diplomiral – naslov diplome Trening sodelovalnih veščin na jadrnici.

Tomaž Stritar

Predavatelj

Tomaž Stritar

Tomaž Stritar je poslovni trener na področju razvoja veščin vodenja, zavzetosti pri delu ter oblikovanja visoko zmogljivih ekip. Je certificiran Gallup strengths coach in e2grow high performing team coach. Je kreator 4MINUTE LEADERSHIP SHOWa – video nasvetov za boljše vodenje. Je tudi startup mentor, TEDx govorec in soustanovitelj podjetja 4MINUTE.

Opravil je že več kot 630 individualnih poslovnih treningov in več kot 190 ekipnih treningov ter neposredno treniral več kot 2.100 vodij in članov njihovih ekip v najboljših slovenskih podjetjih. Treniral je »C-level« vodje v korporacijah kot so Skupina Triglav, Mercator, A1 in Elektro Gorenjska. Prav tako pa je treniral lastnike in vodje tudi v drugih uspešnih podjetjih, kot so DLabs, E-asistent, Medis, Podgorje in Bossplast. Več referenc najdete TUKAJ.

Njegovo delo je transformativno in ne le informativno. Dobro ga opiše udeleženka programa na Mercatorju: “Srečujem se z veliko predavatelji, vendar me ne uspe navdušiti vsak. Veliko je dobrih, a le nekaj odličnih. Pri tebi mi je všeč izredna sproščenost in pozitivizem, ki zahtevne vsebine spremeni v nekaj lahkotnega.

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport  ter SPIRIT, Javna agencija.