Objavljeno: 02. april 2020

Webinar: Pomoč države v kriznih razmerah – s pojasnili

Novi korona virus je v zadnjem obdobju izrazito vplival na življenjske navade vseh prebivalcev. Zlasti pa je zaradi ukrepov Vlade RS za zajezitev njegovega širjenja, zelo omajal tudi stabilnost slovenskega gospodarstva. Zaradi eksistencialne krize mnogih (zlasti manjših) podjetij je zato pohitela z pripravo ukrepov pomoči in pravkar v DZ v potrjevanje posredovala Novi Kovid 19 Zakon.

Ta v mnogih delih popravlja pred tem potrjeni interventni zakon ZIUPPP. 1.4.2020 smo zato SPOT Svetovalci JV Slovenije, pod koordinacijo RC Kočevje Ribnica organizirali webinar z naslovom: Pomoč države v kriznih razmerah – s pojasnili; kjer smo za pojasnjevanje dilem številnih podjetnikov zaprosili doc.dr. Jaka Cepec, uni.dipl.pravnika iz Ekonomske Fakultete Univerze Ljubljana, ter Inštituta za primerjalno pravo pri Pravni fakulteti UL.

V kolikor ste Webinar zamudili, ga imate možnost pogledati na povezavi: https://youtu.be/sR_N5-7cXgI

Pripravila Marija Martinčič Bauman
SPOT Svetovanje JV Slovenija

Viri: Arhiv RC Kočevje-Ribnica d.o.o.; EF UNI LJ

Vas zanima več o članku ˝Webinar: Pomoč države v kriznih razmerah – s pojasnili˝? Napišite nam vaše vprašanje ali vstopite v kontakt neposredno.

Članki, ki jih dostopate na tej spletni strani so bili pripravljeni na podlagi različnih virov, veljavnih v času priprave besedila. V primeru kasnejših sprememb zakonodaje, sodne ali upravne prakse avtorji in SPOT Svetovanje JV Slovenija ne odgovarjajo za ažurnost oziroma uskladitev besedila s kasnejšimi spremembami.

Članek je na voljo tudi za prenos v PDF obliki za kasnejše branje.

Projekt »SPOT Jugovzhodna Slovenija« se izvaja v okviru JR podporno okolje 2023 in je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.