Avtor prispevka: Peter Ambrožič Objavljeno: 05. december 2019

Srečanje podpornega okolja v regiji JV Slovenija - Kulturni center Semič

V četrtek, 5.12.2019, je v okviru projekta SPOT svetovanje JV SLOVENIJA, potekalo regijsko srečanje podjetniških podpornih institucij.

Dogodek je bil namenjen krepitvi, nadgradnji medsebojnega sodelovanja in izmenjavi izkušenj regijskih podjetniških institucij. Udeležence srečanja sta uvodoma pozdravila dr. Iva Konda, višja svetovalka za razvoj podeželja in malo gospodarstvo na občini Semič in Peter Ambrožič, svetovalec SPOT JV Slovenija. Darja Smiljić, SPOT svetovalka iz vodilnega konzorcijskega partnerja Razvojnega centra Novo mesto, je predstavila dosežke in rezultate letošnjega dela SPOT svetovanja JV Slovenija in načrt aktivnosti za prihodnje leto ter se dotaknila možnosti sodelovanja podpornega okolja v sklopu SPOT Svetovanje.

Sledilo je predavanje z naslovom ' Medgeneracijsko sodelovanje'. Nataša Hudelja iz podjetja HRM Business d.o.o. je podala aktualno tematiko kot je : spoznavanje generacij in njihovih značilnosti, pomen medsebojnega sodelovanja, spodbujanje medgeneracijskega učenja v obe smeri, ustvarjanje, ohranjanje in širjenje socialne mreže ter ohranjanje, krepitev in pridobivanje novih kompetenc.

Po uradnem delu je sledilo mreženje udeležencev in pogovor o možnostih bodočih sodelovanj.

Srečanja so se udeležili predstavniki regijskih organizacij, ki se pri svojem delu srečujejo s podjetniki in potencialnimi podjetniki: predstavniki vseh štirih konzorcijskih partnerjev projekta SPOT (Razvojni center Novo mesto, RC Kočevje Ribnica, RIC Bela krajina in OOZ Novo mesto), podjetniških inkubatorjev v regiji (Podjetniški inkubator Podbreznik - Novo mesto in Podjetniški inkubator Bela krajina), AJPES-a Novo mesto, Območnih obrtno-podjetniških zbornic Metlika in Črnomelj, Slovenskega regionalnega razvojnega sklada, Zavoda RS za zaposlovanje, OS Novo mesto in Urada za delo Kočevje, Upravne enote Ribnica in Občine Semič ter Metlika.

Prvo regijsko srečanje je bilo zaključeno z veliko mero optimizma s pogledom v prihodnje sodelovanje v prid razvoju podjetništva v regiji.

Pripravil Peter Ambrožič, SPOT Svetovanje Jugovzhodna Slovenija

Vas zanima več o članku ˝Srečanje podpornega okolja v regiji JV Slovenija - Kulturni center Semič˝? Napišite nam vaše vprašanje ali vstopite v kontakt neposredno.

Članki, ki jih dostopate na tej spletni strani so bili pripravljeni na podlagi različnih virov, veljavnih v času priprave besedila. V primeru kasnejših sprememb zakonodaje, sodne ali upravne prakse avtorji in SPOT Svetovanje JV Slovenija ne odgovarjajo za ažurnost oziroma uskladitev besedila s kasnejšimi spremembami.

Članek je na voljo tudi za prenos v PDF obliki za kasnejše branje.

Projekt »SPOT Jugovzhodna Slovenija« se izvaja v okviru JR podporno okolje 2023 in je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.