Avtor prispevka: Breda Koncilja Objavljeno: 19. oktober 2022

Dolenjske obrtnice in podjetnice na ogledu podjetja Kozmetika Afrodita d.o.o.

V torek, 11. oktobra 2022 so potencialne podjetnice in podjetnice različnih strok združile koristno s prijetnim, na strokovni ekskurziji z ogledom podjetja Kozmetika Afrodita d.o.o. in Centra zdravega življenja in apartmaji VITA Ingrid Ferlež s.p.. V obeh podjetjih so se seznanile z razvojem podjetij, njihovimi začetki, izdelki in storitvami ter načrti za prihodnost. Strokovna ekskurzija je potekala v organizaciji točke SPOT Svetovanje JV Slovenija, v sodelovanju s Sekcijo frizerjev in kozmetikov pri OOZ Novo mesto in OOZ Šmarje pri Jelšah.

Prijetno torkovo jutro smo dolenjske udeleženke strokovne ekskurzije pričele z jutranjo kavico in rogljičkom v kavarni Central Cafe na Zdraviliškem trgu v Rogaški Slatini, centru termalne vode in zdraviliškega turizma. Tu so se nam pridružila sekretarka OOZ Šmarje pri Jelšah Alenka Ratej, nekaj obrtnic iz njihove zbornice in predsednica Sekcije frizerjev in kozmetikov na OOZ Slovenske Konjice.

 

Oglede smo pričele v podjetju Kozmetika Afrodita d.o.o., ki je vodilno podjetje na področju proizvodnje kozmetičnih izdelkov. Z visoko kakovostnimi kozmetičnimi izdelki in storitvami že 50 let navdušujejo profesionalne in končne uporabnike doma in po svetu. Ustvarjajo prijetno delovno okolje ter po svojih najboljših močeh skrbijo za dobrobit družbenega in naravnega okolja. Predstavnica podjetja nam je predstavila zgodovino podjetja, njegove pričetke, razvoj podjetja in razvoj posameznih produktov. V nadaljevanju smo si ogledale predstavitveni film o podjetju, nadaljevale pa s prikazom kozmetične nege obraza na eni izmed udeleženk ekskurzije.

Sledila so številna vprašanja udeleženk glede nege različnih tipov kože ter uporabe izdelkov Afrodita Cosmetics in Afrodita Professional. Nekatere izdelke pa smo lahko celo testirale.

V podjetju Kozmetika Afrodita d.o.o. verjamejo v moč narave, zato v izdelke, razvite po lastnih recepturah, v veliki meri vgrajujejo le najboljše naravne aktivne sestavine, preverjenega, certificiranega poreklaNjihovi izdelki tako vsebujejo tudi do 100 % naravnih sestavin. Poleg tega si prizadevajo, da izbiramo sestavine iz ekološke pridelave. Kot pika na i je sledil obisk njihove dobro založene in ekstremno lepe industrijske prodajalne.

Našo ekskurzijo smo nadaljevale v naselju Spodnje Sečovo, kjer smo si ogledale podjetje Center zdravega življenja in apartmaji Vita Ingrid Ferlež s.p.. Gospa Ingrid nas je pričakala z zdravilnimi napitki in sadjem, na terasi, ob potočku in v prijetni senci dreves. Stara znanja imajo veliko težo pravi gospa Ingrid, ki že vrsto let v svoje podjetje in storitve vnaša tudi tuje modrosti. Z njimi želi ljudem pomagati, da se sprostijo. Ko je telo sproščeno, se hitreje zdravi, lažje delamo in mislimo ter smo lepši… Uspešna podjetnica je predstavila svojo podjetniško pot, način dela in odgovarjala na naša zvedava vprašanja.

Dobro razpoloženi smo strokovno ekskurzijo zaključili s kosilom in mreženjem v Gostišču Jurg na obronkih Rogaške Slatine. Presenetili so nas z izbranimi domačimi jedmi, prelepim ambientom in prijazno postrežbo.

Udeleženke so bile izredno zadovoljne z organizacijo in potekom strokovne ekskurzije. Strinjale so se, da si v bodoče želijo še takšnih dogodkov, na katerim se lahko med seboj pogovorijo in izmenjajo izkušnje. Odziv ene izmed udeleženk: »Čudovito, čudovita kavarna, čudovita tovarna, čudovit ambient za kosilo, družba pa itak noro dobra. Se veselimo naslednjih podvigov. Neizmerno smo uživale.«


Pripravila:

Breda Koncilja, Območna obrtno-podjetniška zbornica Novo mesto

SPOT Svetovanje JV Slovenija


Vas zanima več o članku ˝Dolenjske obrtnice in podjetnice na ogledu podjetja Kozmetika Afrodita d.o.o.˝? Napišite nam vaše vprašanje ali vstopite v kontakt neposredno.

Članki, ki jih dostopate na tej spletni strani so bili pripravljeni na podlagi različnih virov, veljavnih v času priprave besedila. V primeru kasnejših sprememb zakonodaje, sodne ali upravne prakse avtorji in SPOT Svetovanje JV Slovenija ne odgovarjajo za ažurnost oziroma uskladitev besedila s kasnejšimi spremembami.

Projekt »SPOT Jugovzhodna Slovenija« se izvaja v okviru JR podporno okolje 2023 in je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.