Objavljeno: 15. maj 2020

Kako Facebook in Instagram uporabiti za posel

15.5.2020 smo pod koordinacijo RC Kočevje Ribnica d.o.o. organizirali 3-urni brezplačni webinar z naslovom: KAKO FACEBOOK IN INSTAGRAM UPORABITI ZA POSEL.

Organizacija delavnice je bila odziv na trenutne potrebe in želje potencialnih podjetnikov, podjetij in obrtnikov naše regije po pridobivanju znanja iz digitalnih medijev. Raste namreč zavedanje da se je v spremenjenih okoliščinah, ko so osebni stiki onemogočeni, tudi s pomočjo digitalnih orodij mogoče zadržati na trgu. K izvedbi delavnice smo povabili mojstrico na tem področju, Tanjo Ciglarič iz podjetja Creativum Tanja Ciglarič s.p. Tanja ima več kot 10-letne izkušnje iz marketinga, je specializirala iz digitalnega marketinga, je predavateljica in solastnica revije Internet.

Opozorila nas je na pomembnost po urejenih spletnih profilih (FB in IG), ki so obraz podjetja, naša blagovna znamka ali podpis podjetja. Prav tako nas je opozorila, naj imamo pri objavljanju svojih produktov in storitev v mislih stranke, njihove probleme in svoje produkte oblikujemo kot rešitve zanje. Nekdanji PUSH marketing (reklamni) je skoraj v celoti zamenjal PULL marketing, ki s svojo pojavnostjo stranke privlači (ker je odgovor na strankine potrebe). Skupaj s Tanjo smo pogledali v prihodnost oglaševanja. Posebej nas je opozorila na pomembnost plačljivega oglaševanja in tudi vključitev vplivnostnih oseb (t.i.influencerjev) . S svojimi izkušnjami priporoča, da imamo svoje objave (podobno kot je to priporočljivo pri financah), čim bolj razpršene - po čim več digitalnih kanalih, da v primeru nedelovanja enega, naša predstavitev ni ogrožena. Opozarja tudi na pomanjkanje pozornosti potrošnikov (zaradi številnih mešanih objav) in zato svetuje 7 do 21 ponovitev oglasa, ki privede do odločitve za nakup. Z nami je seveda delila še mnogo drugih koristnih nasvetov, ki so za uspešno pojavljanje v družbenih medijih ključni . Za morebitne zainteresirane smo na spletni strani RC Kočevje-Ribnica d.o.o. objavili posnetek delavnice: http://rc-kocevjeribnica.si/category/aktualno/. Posnetek je prav tako objavljen na spletni strani SPOT JV Slovenija. Vabljeni k ogledu in vabljeni tudi k prijavi na ostale delavnice, ki jih za vas brezplačno organiziramo. Vse dobro!

Povezava na spletno delavnico: https://vimeo.com/418871955/7bf347c5a8

Pripravila Marija Martinčič Bauman, podjetniška svetovalka
SPOT Svetovanje Jugovzhodna Slovenija Podjetniško svetovanje in regionalno povezovanje

Vas zanima več o članku ˝Kako Facebook in Instagram uporabiti za posel˝? Napišite nam vaše vprašanje ali vstopite v kontakt neposredno.

Članki, ki jih dostopate na tej spletni strani so bili pripravljeni na podlagi različnih virov, veljavnih v času priprave besedila. V primeru kasnejših sprememb zakonodaje, sodne ali upravne prakse avtorji in SPOT Svetovanje JV Slovenija ne odgovarjajo za ažurnost oziroma uskladitev besedila s kasnejšimi spremembami.

Projekt »SPOT Jugovzhodna Slovenija« se izvaja v okviru JR podporno okolje 2023 in je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.